Sobni kamini

 

Ali tudi v pogrešate čase, ko ste se v hladnih zimskih dneh cel dan greli na prijetno topli krušni peči? Potem so sobni kamini prava rešitev za vas. Predstavljajo nekakšno alternativo klasičnih krušnih peči, njihov namen pa je ogrevanje prostorov. Prostoru dajo tudi prijeten domačen pridih in izgled. Danes so se kamini zelo razvili in najdemo jih v večih različicah. Taki sobni kamini so izdelani iz litega železa in jeklene pločevine, samo kurišče pa je obdano z šamotom.

 

Sobni kamini omogočajo kurjenje na lesne brikete ali pa na drva, obstajajo pa tudi posebni kamini ki imajo vgrajen tudi poseben priključek za centralno ogrevanje. Zaradi tega imajo vgrajeno potrebno črpalko, polnilni ventil, ekspanzijsko posodo in odzračni lonček.

 

Sobni kamini se lepo ujamejo s praktično katerimkoli oblikovanjem in dizajnom prostorov in so primerni za vgradnjo praktično v katerokoli dnevno sobo, kamor se kamini tudi najpogosteje vgrajujejo. Drugače pa lahko kamine vgrajujemo praktično v poljuben prostor oziroma objekt, primerni so tudi za ogrevanje počitniških hišic, zidanic in vikendov.

 

Če se vam vgradnja sobnega parketa ne zdi pametna rešitev oziroma nimate prostora za zidani sobni kamin, obstajajo na trgu tudi posebni prostostoječi sobni kamini, katerih ni potrebno vzidavati. Take kamine lahko preprosto prestavimo ko nam to ustreza. Če imamo v zidanici malo prostora, lahko čez poletje prostotoječi sobni kamin enostavno pospravimo in tako pridobimo nekaj prostora.

Kategorije